Tűzifa

Tűzifa kereskedelem

Visegrád 15 km -es körzetében belül a tűzifa házhoz-szállítás ingyenes!

Az Eőry és Társa Kft által eladásra kínált tűzifa fajtája tölgy, bükk , gyertyán, cser, kőris, akác. Ezek fűtésre mind kiválóan alkalmasak. Eladásra erdei köbméterben vagy vágva, hasítva kínáljuk (25, 33 vagy 50 cm-re vágva). Visegrád 15 km-es körzetében kiszállítást vállalunk, előzetes egyeztetés alapján.

Önnek van kandallója, fatüzelésű kályhája?

Akkor jól ismeri azt az érzést, amikor ropog a tűz, érezni a tüzeléshez használt fa illatát, közben esetleg kint épp havazik, de a tűzifa jó meleget, melegséget biztosít a helyiségben…

Tűzifa- 1

Rendeljen tűzifát elsőkézből az Eőry és Tsa Kft.-től!

A tűzifa a tüzelőanyagként felhasznált fa egyik formája. A fa többféleképpen használható fel tüzelésre, közismert a faszén ill. égetett szén, forgács, brikett, pellet vagy fűrészpor formában történő felhasználás, azonban a tűzifa egy nem túlságosan feldolgozott állapotban történő felhasználást jelent. A tűzifa megjelenésében felismerhető a fa eredeti tönkjének vagy ágainak formája. A fát az emberiség több ezer éve használja tüzelőanyagként. A tűzifa nagy jelentősége, hogy megújuló energiaforrás.

A tűzifa leggyakoribb fafajtái: bükk, gyertyán, tölgy. Egyéb fajok is alkalmasak tűzifának, ezek is megjelennek a forgalomban.

A tűzifa ma is az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb tüzelőanyag a vegyes tüzelésű kályhák használói körében.

Tűzifa - Visegrád és környéke

A kemény tűzifa népszerűsége törvényszerű, hiszen évszázadok óta használjuk a hőmérséklet melegítésre. A magas fűtőértéknek köszönhetően tökéletes választás lehet, nem beszélve arról a hangulatról, amit a kályhában vagy a kandallóban ropogó fa ad!

Tűzifa és tűzifa között is találhatunk különbséget, nemcsak a fa fajtája a meghatározó tényező, hanem a fa nedvességtartalma is, így fontos a fa tárolásáról is néhány szót szólni. A frissen kivágott fa nedvességtartalma majdhogynem 52%-s, ebben az állapotban még alkalmatlan bármilyen fűtésre, természetesen elég ilyenkor is a fa, de a fűtőértéke nem magas.

Gondoskodnunk kell arról, hogy a tűzifánk megfelelő módon kiszáradjon!

Ehhez nem kell mást tennünk, mint száraz helyen kell tárolni, így nedvességtartalma a 10-12%-ra csökken, amikor már tökéletesen használható fűtésre.

Az Eőry és Tsa Kft. köbméterben értékesíti a tűzifáit, így nem a nedvességtartalmat adjuk el Önnek, hanem a tűzifa mennyiségét!

A tűzifa előnye

A tűzifa megújuló energiaforrás, környezetbarát és széndioxid-semleges tüzelőanyag: Mit jelent ez a valóságban? Az égés során mindösszesen annyi szén-dioxid szabadul fel, amennyit a fa élete során megkötött, illetve ami a természetes korhadása során egyébként is felszabadulna, így környezettudatos fűtési megoldásról beszélhetünk. Mivel a fában gyakorlatilag nem fordul elő kén, ezért a füstje gyakorlatilag nem tartalmaz környezetkárosító anyagokat. A tűzifa viszonylag olcsó tüzelőanyag, a használata relatív kényelmes.

Tűzifa - Visegrád és környéke

Cégünk biztosítja a faaprítékot a visegrádi Hotel Silvanus illetve a dobogókői Manréza Ignác Lelkiségi Központ fűtéséhez.

Call Now Button